لیست اختراعات حمیدرضا پورزمانی


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 6
تاریخ ثبت: 1394/11/25
خلاصه اختراع:

دستگاه گندزدايي همراه به روش الكتروشيميايي (قلم بكو) قادر است از يون كلريد محلول يا كلريد افزوده شده (نمك طعام) به آب و به روش الكتروليز، كلر آزاد توليد نموده كه اين كلر عمل گندزدايي در آب آلوده را انجام مي‌دهد. مدل كاربردي اين قلم داراي يك بخش الكتروليز، يك پوشش، يك منبع توليد الكتريسيته و الكترودهاي آند و كاتد است. الكترودها در سر قلم به نحوي قرار دارد كه با قرار گرفتن در ظرف آب يا محفظه¬ي مخصوص، فرايند الكتروليز انجام شده و كلر توليد مي¬گردد. براي استفاده از اين قلم در آب¬هاي داراي هدايت الكتريكي نسبتا بالا كافي است كه الكترودهاي قلم را داخل آب قرار داده و به مدت يك الي چند دقيقه آب با آن هم زده شود. در صورتي كه هدايت الكتريكي آب پايين باشد، مي¬توان مقدار معيني نمك طعام به آب اضافه كرده و با استفاده از قلم، محلول حاصل را الكتروليز نمود. اين قلم داراي ساختار ساده و حجم بسيار كمي است به طوري كه مي‌تواند بر روي جيب نصب شود و به آساني حمل گردد.

تاریخ ثبت: 1395/05/13
خلاصه اختراع:

سامانه حذف نيترات و آمونياك به روش الكتروشيميايي با فرآيند الكتروليز از آب آشاميدني و پساب تصفيه‌خانه‌هاي فاضلاب‌هاي شهري و صنعتي از يك راكتور بدون غشاء الكتروليز تشكيل شده است كه داراي تعداد معيني الكترود از جنس مس به عنوان كاتد و به همان تعداد الكترود تيتانيومي با پوشش مخلوط اكسيدهاي فلزي (از قبيل دي¬اكسيد تيتانيوم و ساير اكسيدهاي فلزي از قبيل ايريديوم و روتنيوم و غيره) به عنوان آند مورد استفاده قرار مي¬گيرد كه چينش اين الكترودها به صورت تك¬قطبي مي¬باشد. تعداد الكترود استفاده شده بستگي به ظرفيت، دبي آب و مقدار نيترات موجود در آب دارد. سطح آندها با توجه به دارا بودن پوشش، در برابر خوردگي مقاوم هستند و الكترواكتيويته بالايي در اكسيداسيون آمونياك و تبديل آن به نيتروژن در حضور كلر دارند. همچنين براي جلوگيري از كاهش راندمان، راكتور الكتروليز به گونه‌اي ساخته شد كه محفظه راكتور كاملا به اندازه الكترودها بوده و فضاي مرده (فضايي كه محلول حاوي نيترات در معرض واكنش‌هاي الكتروليز قرار نمي‌گيرد) به حداقل برسد. با نسبت مساحت مساوي كاتد به آند الكتروليز، آب حاوي نيترات به مقدار چند برابر مقدار مجاز براي آشاميدن در دو حالت قليايي و اسيدي مورد آزمايش قرار گرفت. در اين سامانه، با زمان ماندي تا 120 دقيقه در راكتور، غلظت نيترات از مقدار موجود در آب به كمتر از mg/L45 كه مقدار مجاز نيترات در آب آشاميدني است كاهش يافت، اما اين سامانه توانايي حذف نيترات را تا كمتر از mg/L1 و كمتر را نيز داراست. در اين فرآيند نيترات و آمونياك به طور كامل به گاز نيتروژن تبديل شد. آب خروجي نيز داراي pH حدود خنثي بوده و غلظت كلر آزاد آن به 8/0-2/0 در پايان فرآيند رسيد. به طور كلي مي‌توان نتيجه گرفت كه سيستم الكتروشيميايي حذف نيترات و آمونياك روش مناسبي براي حذف نيترات و آمونياك از آب آشاميدني و پساب تصفيه‌خانه‌هاي فاضلاب‌هاي شهري و صنعتي است. همچنين در حين اين فرآيند، عمل گندزدايي و كاهش هدايت الكتريكي نيز انجام مي¬گيرد.

تاریخ ثبت: 1395/10/11
خلاصه اختراع:

لايه گندزداي لندفيل يك لايه‌اي از آهك اصلاح شده توسط مواد گندزداي است كه بر روي لايه عايق كف لندفيل يا به عنوان پوشش روزانه، مياني و نهايي در لندفيل قرار مي‌گيرد. اين لايه از عبور آلودگي‌هاي بيولوژيكي و فلزات سنگين موجود در شيرابه و وارد شدن آن به خاك و منابع آبي زيرزميني و سطحي جلوگيري مي‌كند. لايه گندزداي لندفيل حاوي تركيبات آهك و ماده گندزدا بعد از اصلاح در يك لايه پارچه طبيعي و مصنوعي اصلاح شده با مولتي اكسيدان قرار مي‌گيرد كه به صورت رول بر روي سطح كار در محل دفن زباله قرار مي‌گيرد. اين لايه با انجام عمل گندزدايي از عبور عوامل بيولوژيكي موجود در شيرابه به لايه زيرين كه خود عايق است جلوگيري مي‌كند. همچنين انتشار آلودگي از طريق گاز لندفيل را نيز كاهش مي‌دهد. آهك موجود در اين لايه به عنوان جاذب عمل مي‌كند و با قليايي كردن شرايط محيط مي‌تواند به طور قابل توجهي فلزات سنگين را از شيرابه حذف نمايد. در حالي كه ماده گندزداي موجود در اين لايه باعث از بين رفتن عوامل بيولوژيكي موجود در شيرابه مي‌شود. به علاوه در اين اختراع روش اصلاح آهك با گندزدا و اصلاح پارچه با مولتي اكسيدان نيز ايجاد گرديد.

تاریخ ثبت: 1397/07/08
خلاصه اختراع:

‏1- خلاصه اختراع ‏1-1- زمينه فني اختراع: كانتينرهاي موقت جمع آوري پسماند در تمام شهرها و روستاها جهت ذخيره موقت ‏پسماند در كنار خيابانها، كوچه ها و پاركها مورد استفاده قرار مي گيرد كه مشكل اصلي كاربرد آنها نشت ‏شيرابه مي باشد.‏ ‏1-2- مشكل فني و بيان اهداف اختراع‎:‎‏ اين كانتينرها به لحاظ در دسترس بودن و ممانعت از تلنبار پسماند ‏داراي مزيت هستند اما توليد شيرابه و َنشت آن به كف خيابان علاوه بر ايجاد مناظر بسيار زشت، موجب جلب ‏حشرات و ايجاد بو شده و با ايجاد آلودگي در محيط تهديدي براي بهداشت عمومي مي¬تواند باشد زيرا ‏شيرابه هزاران بار آلوده تر از فاضلاب شهري مي باشد. لذا چالش اصلي اين كانتينرها نشت شيرابه از آنها مي ‏باشد كه در طراحي و ساخت تمهيدات لازم در نظر گرفته نشده است. ‏ ‏1-3- راه حل ارائه شده: بهينه سازي كانتينرهاي حاضر از طريق ايجاد محفظه اي متحرك در قسمت تحتاني ‏مي تواند شيرابه توليدي را جمع آوري و در داخل پكيج گندزدايي نمايد. اين پكيج از جنس نوعي الياف ‏جاذب بوده كه داراي قدرت گندزدايي است. لذا مانع نشت شيرابه خواهد شد و موقع تخليه كانتينر قابل دفع ‏همراه پسماند مي باشد. زيرا شيرابه كاملا جذب الياف آن شده و از حالت مايع بودن خارج شده است. از ‏مزاياي اين پكيج ارزان بودن، قدرت جمع آوري صددرصد شيرابه، گندزدايي و ممانعت از جلب حشرات يا ‏توليد بو به علت محصور بودن مي باشد.‏ ‏1-4- كاربرد اختراع:‏‎ ‎كانتينر بهينه سازي شده براي ذخيره سازي موقت پسماند در همه مناطق شهري و ‏روستايي قابل استفاده بوده و مشكل نشت شيرابه يا خوردگي كف كانتينر را نخواهد داشت. اين نوع كانتينر ‏كه ضمن جمع¬آوري شيرابه مجهز به پكيج گندزدايي و جذب شيرابه مي باشد مشابه داخلي و خارجي ندارد.‏

تاریخ ثبت: 1391/12/13
خلاصه اختراع:

ستون نانو مگنتيك از يك ستون پلكسي گلاس و دو مگنت تشكيل شده و جهت تصفيه آب و فاضلاب مورد استفاده قرار مي‌گيرد. در ستون نانوذرات مگنتيك بر روي الياف فلزي ضد زنگ كريستاله شده و تماس آنها با آلاينده‌ها به خوبي صورت مي‌گيرد. بعد از حذف آلاينده‌ها و كامل شدن ظرفيت نانوذرات مي‌توان آنها را از ستون خارج نمود و بازيابي كرد. اين ستون باعث جلوگيري از ورود نانوذرات مگنتيك به محيط زيست شده و با بازيابي نانوذرات، هزينه‌هاي بالاي ناشي از آنها را كاهش مي‌دهد.

موارد یافت شده: 6